Verschenen in de Derajeur van oktober 2018.

De lustrumtochtcommissie bestond aan het begin van het verenigingsjaar uit Liesbeth van Agt, Jacques Teunissen, Sandra van Zanten en Roel van den Meiracker. Helaas kon Jacques de werkzaamheden voor de lustrumtocht niet meer zo goed combineren met andere vrijwilligersactiviteiten en heeft hij de commissie verlaten. Zijn plek is overgenomen door Menno Bartlema.

In de nieuwe samenstelling heeft de voltallige commissie met Pinksteren een deel van de route verkend in Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.
De rest van de route is in de zomer verkend. Pauzeplekken zijn gemarkeerd. De hotels zijn vastgelegd en voor het merendeel ook al met een bezoek vereerd.

De route wordt nu in detail uitgewerkt. Net als in vorige edities zijn drie auto’s geregeld om de fietsers begeleiden. Ook de bus voor het vervoer terug naar Wageningen is vastgelegd. Voor november staat een informatieavond voor deelnemers gepland.

Nog wat cijfers: van de 62 aangemelde deelnemers heeft nog niemand afgezegd. Op de wachtlijst staan 18 namen. Er is al wat geld in kas: alle deelnemers hebben een aanbetaling gedaan en ruim 25 deelnemers doen mee aan een spaarsysteem.