In “Langs de route” kan je lezen over de streken waar we doorheen fietsen.

In dit eerste deel per etappe een typisch streekgerecht. Met het recept erbij zodat je aan de slag kan en de tocht alvast culinair kan ervaren!

Valkenburg: Zoervleisj

Valkenburg: Zoervleisj

Ingrediënten 1 kilo runderlepkes of hachee (runderlapjes of hachee) 1/4 kilo unne, groof gesnooje (Uien, grof gesneden) 2 tot 3 tasse azien (kopjes azijn) 2 tot 3 tasse water (kopjes water) 4 groffelsnegel (kruidnagels) 1 lawweleerblaad (laurierblad) 1/2 eetlepel...

Lees meer
Wallendorf-Pont: Gromperekichelcher

Wallendorf-Pont: Gromperekichelcher

Ingrediënten voor 10 personen 1,5 kg aardappelen 100 g sjalotten 30 g knoflook 100 g boter 50 g bloem 5 eieren 200 ml olie een paar takjes peterselie een snufje zout en gemalen peper een snufje nootmuskaat Bereiding Schil en was de aardappelen. Rasp de rauwe...

Lees meer
Saint-Avold: Quiche Lorraine

Saint-Avold: Quiche Lorraine

Ingrediënten voor het deeg 60 g boter 125 g bloem, gezeefd 1 ei voor de vulling 6 dunne plakjes doorregen ontbijtspek 300 ml room 3 eierdooiers 1 heel ei Voorbereiden Snijd de boter in stukjes en wrijf ze met een flinke mespunt zout grondig door de gezeefde bloem....

Lees meer
Saint-Die des Vosges: Kougelhopf

Saint-Die des Vosges: Kougelhopf

Ingrediënten 500 gram bloem - 4,5 eetlepels suiker - 25 cl melk - 125 g boter - 2 eieren - 1 snufje zout - 25 g gist - Rozijnen – amandelschaafsel NB: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Bereiding Smelt de gist in de melk, voeg suiker, zout, koude...

Lees meer
Belfort: Tarte aux mirtilles

Belfort: Tarte aux mirtilles

Ingrediënten Voor het kruimeldeeg: 300 g meel, 200 g boter, 1 of 2 eieren, afhankelijk van de maat. Voor de vulling: 500 g bosbessen, 50 g griesmeel, 75 g suiker. Bereiding Maak de dag van tevoren het deeg met het meel, de boter en het zout. Zet het deeg koel weg....

Lees meer
Oyonnaz: Notentaart

Oyonnaz: Notentaart

Ingredienten 1 pâte sablée (of zelfgemaakt zandtaartdeeg) 400 g walnoten (gepeld) 200 g fijne kristalsuiker 20 cl crème fraîche 60 g gezouten boter 2 eieren 80 g rietsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 200 ° C. Bak het deeg (blind) 10 minuten. Maak een...

Lees meer
Albertville: Tartiflette

Albertville: Tartiflette

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 1 kg aardappelen (bintjes) 3 uien (gesnipperd) 100 g spekblokjes 1sjalot (gesnipperd) 1 kaas (reblochon) 1 teentje knoflook 1 dl room 1 dl witte wijn bieslook boter peper zout BEREIDING Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen...

Lees meer
Le Bourg d’Oisans: Gratin dauphinois

Le Bourg d’Oisans: Gratin dauphinois

Ingrediënten 4-6 personen Boter kilo vastkokende aardappelen 250ml room 250ml volle melk 2 knoflookteentjes 1 sjalot 3 takjes tijm nootmuskaat peper zout Bereiding Pak een rechthoekige ovenschaal die niet al te breed, maximaal zo’n 20cm, en hoog genoeg is zodat alle...

Lees meer